Sposób przygotowania:
Zupa ziemniaczana z brokułami
Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać liście laurowe, odrobinę soli i angielskie ziele, gotować do miękkości. Obrane ziemniaki, marchew i pietruszkę pokroić w kostkę. Z wywaru wyjąć ugotowane mięso, wsypać warzywa i gotować.
10 minut przed końcem gotowania dodać posiekaną cebulę i różyczki brokuła, gotować do miękkości. Z mąki, smalcu i oliwy zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, włożyć ugotowane mięso, zagotować.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
10 minut przed końcem gotowania dodać posiekaną cebulę i różyczki brokuła, gotować do miękkości. Z mąki, smalcu i oliwy zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, włożyć ugotowane mięso, zagotować.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
misia5
Magdalena88
Marika-