Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa ziemniaczana z brokułami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Zupa ziemniaczana z brokułami z mięsną wkładką jest sycąca i bardzo smaczna. Wspaniała na chłodne, jesienne dni.

Zupa ziemniaczana z brokułami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zupa ziemniaczana z brokułami

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczana z brokułami
Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać liście laurowe, odrobinę soli i angielskie ziele, gotować do miękkości. Obrane ziemniaki, marchew i pietruszkę pokroić w kostkę. Z wywaru wyjąć ugotowane mięso, wsypać warzywa i gotować.

10 minut przed końcem gotowania dodać posiekaną cebulę i różyczki brokuła, gotować do miękkości. Z mąki, smalcu i oliwy zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, włożyć ugotowane mięso, zagotować.

Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Zupa ziemniaczana z brokułami
Do mięsa dodać ziele angielskie i liście laurowe.
Zupa ziemniaczana z brokułami
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Zupa ziemniaczana z brokułami
Ugotowane mieso wyjąć z wywaru, wsypać warzywa i gotować.
Zupa ziemniaczana z brokułami
Pod koniec gotowania dodać cebulę i brokuł.
Zupa ziemniaczana z brokułami
Z mąki, smalcu i oliwy zrobić rumianą zasmażką, połączyć z zupą.