elizabeth702

elizabeth702

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Zupa z pomidorów i cebuli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa z pomidorów i cebuli

Zupa z pomidorów i cebuli

Składniki:

Zupa z pomidorów i cebuli

 

  • 5 cebul
  • 250 ml wody
  • 5 szklanek gorącego wywaru z warzyw
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka mąki
  • 4 kromki czerstwego chleba
  • 5 pomidorów
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki margaryny
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Zupa z pomidorów i cebuli
Obrać cebule, pokroić na plasterki, wsypać na rozgrzany tłuszcz, zeszklić. Ze sparzonych pomidorów usunąć skórkę, pokroić w kostkę, dodać do cebuli. Wymieszać z mąką. Zalać szklanką wody. Wywar wymieszać z koncentratem. Wlać do pomidorów. Gotować kwadrans na małym ogniu. Przyprawić. Kromki chleba pokroić w kostkę, wsypać na rozgrzany tłuszcz, zarumienić. Podawać z gorącą zupą.

Tagi:

chleb pomidory