Sposób przygotowania:
Zupa z pomidorów i papryki
Wszystkie warzywa myję, osuszam.
Paprykę obieram z gniazd nasiennych, kroję w niewielką kosteczkę. Cebulę obieram, drobno siekam, a czosnek przepuszczam przez praskę. Cebulę z czosnkiem podsmażam na patelni na oliwie. Dodaję pokrojone pomidory z puszki i przyprawy.
Gotuję całość na wolnym ogniu, stopniowo uzupełniając bulionem. Po 10 minutach dodaję pokrojoną w małe kawałki paprykę (wcześniej podsmażoną przez około 3 minuty). Doprawiam na koniec do smaku.
Podaję zupę na gorąco z posiekaną natką pietruszki.
Paprykę obieram z gniazd nasiennych, kroję w niewielką kosteczkę. Cebulę obieram, drobno siekam, a czosnek przepuszczam przez praskę. Cebulę z czosnkiem podsmażam na patelni na oliwie. Dodaję pokrojone pomidory z puszki i przyprawy.
Gotuję całość na wolnym ogniu, stopniowo uzupełniając bulionem. Po 10 minutach dodaję pokrojoną w małe kawałki paprykę (wcześniej podsmażoną przez około 3 minuty). Doprawiam na koniec do smaku.
Podaję zupę na gorąco z posiekaną natką pietruszki.