czekoladka145

czekoladka145

Szef Kuchni
[Przepisów: 80]

Zupa z pora z mięsem mielonym i serkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jest to zupa bardzo smaczna i warta wypróbowanie bo smakuje jak na razie każdemu.Dostałam przepis od koleżanki i już jest "mój".

Zupa z pora z mięsem mielonym i serkiem

Składniki:

Zupa z pora z mięsem mielonym i serkiem

 

  • 1 duży por
  • 2-4 kostki bulionowe wg uznania
  • ziemniaki pokrojone w kostkę
  • 1/2 kg mięsa mielonego- mieszanego
  • 4 serki topione -2 kremowe i 2 np.z zieleniną
  • majeranek,zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:

Zupa z pora z mięsem mielonym i serkiem
Por - cały pokroić na pół -krążki i wsypać do gorącej wody z kostkami bulionowymi lub do wywaru mięsnego.Gotować aż por zmięknie .W tym momencie można po prostu blenderem rozdrobnić warzywo lub zostawić miękkie i dodać ziemniaczki pokrojone w kosteczki.Dodać majeranek i zioła prowansalskie .Ja daję jeszcze suszony koperek. Doprowadzić do wrzenia.Z mięsa mielonego robić niewielkie kuleczki i wrzucać je do garnka.Mięsa nie trzeba doprawiać. Gotować całość na niewielkim ogniu do ugotowania ziemniaków. Serki drobno kroić i dodawać go gotującej zupy i mieszać do momentu rozpuszczenia się ich.Można podawać jeszcze z grzankami ale to już wg uznania.