Sposób przygotowania:
Zupa z soczewicą, makaronem i boczkiem
1. Pietruszkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek obieramy, następnie razem z boczkiem kroimy w kosteczkę. Soczewicę płuczemy w zimnej wodzie i dokładnie osączamy.
2. W garnku roztapiamy masło, wrzucamy cebulę, czosnek i boczek, chwilę przesmażamy, następnie wrzucamy pietruszkę i jeszcze chwilę przesmażamy. Następnie wlewamy gorący bulion, dodajemy soczewicę i gotujemy do miękkości. W połowie gotowania wrzucamy makron i gotujemy.
3. Na koniec zupę przyprawiamy do smaku solą, pieprzem,koperkiem i pietruszką.
Podajemy bardzo gorącą.
2. W garnku roztapiamy masło, wrzucamy cebulę, czosnek i boczek, chwilę przesmażamy, następnie wrzucamy pietruszkę i jeszcze chwilę przesmażamy. Następnie wlewamy gorący bulion, dodajemy soczewicę i gotujemy do miękkości. W połowie gotowania wrzucamy makron i gotujemy.
3. Na koniec zupę przyprawiamy do smaku solą, pieprzem,koperkiem i pietruszką.
Podajemy bardzo gorącą.
zbysiowa
Babeczka35
Dziękuję bardzo:)