Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Zupa z soczewicy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupę można podawać z ciemnym pieczywem.

Zupa z soczewicy

Składniki:

Zupa z soczewicy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z soczewicy
Cebulę obrać, pokroić i przesmażyć na oliwie. Owoce soczewicy wcześniej namoczyć i razem z pokrojonym czosnkiem przesmażyć, ciągle mieszając. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w cząstki i przez chwilę podsmażyć. Wszystkie składniki zalac wodą, dodać przyprawy. Zupę nalezy krótko gotować aby owoce soczewicy nie były zbyt miękkie.
Na końcu gotowania wrzucić koperek drobno posiekany.

Tagi:

soczewica