paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

zupa z susznych grzybów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

uwielbiam ją po prostu jest taka esencjonalna podawać z grzankami

zupa z susznych grzybów

Składniki:

zupa z susznych grzybów

 

Sposób przygotowania:

zupa z susznych grzybów
Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez około godzinę. Marchewkę, pietruszkę i selera myjemy i kroimy na mniejsze części. Zalewamy je 1,5 l wrzącej wody. Grzyby odcedzamy kroimy każdego na pól i dodajemy do warzyw. Całość gotujemy dodając liście laurowe, ziarenka pieprzu(5-7) i ziela(2-3). Cebulę obieramy siekamy w kostkę i podsmażamy, gdy będzie złotego koloru dodajemy do gotującej się zupy. Tak przygotowaną gotujemy 20-25 minut. Natkę myjemy i drobno siekamy. Gdy zupa jest już gotowa cedzimy doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Posypujemy natką

Tagi:

grzyby