marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa z węgorza na pikantnie.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Węgorza obtoczyć w jaju i panierce i przesmażyć w kawałkach w woku.Zrobić bulion z kury,posiekać dymkę,marchew do zupy i gotować 20 min.

Zupa z węgorza na pikantnie.

Składniki:

Zupa z węgorza na pikantnie.

 

  • 1 sprawiony węgorz,
  • 1litr bulionu z kury,
  • kiełki z fasoli mung,
  • 1 opakowanie grzybów mun,
  • 1 dymka,1 marchew,
  • 1 łyżka Tabasco i jedna sosu sojowego,
  • olej do smażenia,
  • panierka do ryby,
  • jajko i sól.

 

Sposób przygotowania:

Zupa z węgorza na pikantnie.
Oczyszczonego węgorza opłukać i pokroić na plasterki,a łebek i
ogon usunąć.Rozgrzać olej we woku,a rybkę opanierować w jaju i
bułce lub mączce.Przesmażyć kawałeczki węgorza wraz z namo-
-czonymi i osączonymi grzybami.Zrobić bulion z kury,jarzyny umyć i posiekać oraz dać do bulionu i pogotować z 20 min.aż zawrze.Wtedy dodać kawałki węgorza wraz z grzybami i dodać
kiełki fasoli mung,oraz doprawić łyżką Tabasco oraz sosem sojow-
-ym i łyżeczką soli.Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym
lub też sojowym.