Sposób przygotowania:
Zupa z węgorza na pikantnie.
Oczyszczonego węgorza opłukać i pokroić na plasterki,a łebek i
ogon usunąć.Rozgrzać olej we woku,a rybkę opanierować w jaju i
bułce lub mączce.Przesmażyć kawałeczki węgorza wraz z namo-
-czonymi i osączonymi grzybami.Zrobić bulion z kury,jarzyny umyć i posiekać oraz dać do bulionu i pogotować z 20 min.aż zawrze.Wtedy dodać kawałki węgorza wraz z grzybami i dodać
kiełki fasoli mung,oraz doprawić łyżką Tabasco oraz sosem sojow-
-ym i łyżeczką soli.Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym
lub też sojowym.
ogon usunąć.Rozgrzać olej we woku,a rybkę opanierować w jaju i
bułce lub mączce.Przesmażyć kawałeczki węgorza wraz z namo-
-czonymi i osączonymi grzybami.Zrobić bulion z kury,jarzyny umyć i posiekać oraz dać do bulionu i pogotować z 20 min.aż zawrze.Wtedy dodać kawałki węgorza wraz z grzybami i dodać
kiełki fasoli mung,oraz doprawić łyżką Tabasco oraz sosem sojow-
-ym i łyżeczką soli.Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym
lub też sojowym.