Sposób przygotowania:
Zielona zupa z jajkamiEtap 1
Por oczyścić, pokroić w ćwierć plasterki, lekko zrumienić na oleju.
Etap 2
Marchewkę obrać, pokroić w półplasterki. Obrane ziemniaki pokroić w niezbyt dużą kostkę. Marchewkę i ziemniaki dodać do pora, podsmażać razem 1-2 minuty.
Etap 3
Wlać bulion, dodać ziele angielskie i liść laurowy, zagotować. Gotować pod przykryciem ok. 10 minut.
Etap 4
Po tym czasie dodać pokrojoną w ćwierć plasterki cukinię, podzielony na różyczki brokuł, groszek i fasolkę (w sezonie warzywa mrożone można zastąpić świeżymi). Dodać też pastę curry. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Etap 5
Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w ćwiartki. Porcje zupy wlać do talerzy, na wierzchu ułożyć po jednym pokrojonym jajku.