Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Zupa z zielonych warzyw dla dziecka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zielone warzywa są bardzo zdrowe. Gdy dodamy do nich mięso i makaron, uzyskamy pyszną i pożywną zupkę, którą możemy podać już niemowlakowi.

Zupa z zielonych warzyw dla dziecka

Składniki:

Zupa z zielonych warzyw dla dziecka

 

  • 1/4 niedużego brokuła
  • kawałek cukinii
  • kilka sztuk zielonej fasolki szparagowej
  • 2 brukselki
  • 40 g piersi z kurczaka
  • kilkanaście niteczek makaronu
  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • oregano

Sposób przygotowania:

Zupa z zielonych warzyw dla dziecka
Mięso gotujemy w niesolonym wrzątku przez 25 minut. 

Warzywa myjemy. Cukinię obieramy i kroimy w kostkę. Brokuł dzielimy na różyczki. Z fasolek odcinamy końcówki. 

Warzywa umieszczamy w garnku i zalewamy niedużą ilością wody. Gotujemy do miękkości.

Warzywa łączymy z mięsem, dodajemy natkę i oregano, blendujemy na krem. 

Makaron gotujemy tak, aby był miękki. 

Zupę łączymy z makaronem. Jeżeli zupka jest przeznaczona dla starszego dziecka, doprawiamy ją solą.