Sposób przygotowania:
Zupa z zielonym groszkiem konserwowym
Do garnka wlać bulion i zagotować. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Gdy bulion się zagotuje wrzucić pokrojone ziemniaki i garść posiekanej natki pietruszki. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. W międzyczasie przygotować zasmażkę.
Cebule pokroić w pół plastry. Na patelni rozpuścić masło i przyrumienić pokrojoną cebulę. Na koniec dodać mąkę i chwilę razem smażyć.
Gdy ziemniaki będą już miękkie dodać groszek razem z zalewą oraz zasmażkę. Wymieszać i zagotować. Gotować jeszcze 5 minut.
Cebule pokroić w pół plastry. Na patelni rozpuścić masło i przyrumienić pokrojoną cebulę. Na koniec dodać mąkę i chwilę razem smażyć.
Gdy ziemniaki będą już miękkie dodać groszek razem z zalewą oraz zasmażkę. Wymieszać i zagotować. Gotować jeszcze 5 minut.