Sposób przygotowania:
Zupa zacierkowa wiosenna
Zacierka: mąkę zagnieść z jajkiem na gładkie ciasto. Odrywać malutkie kawałeczki i formować kluseczki. Układać na posypanej mąką desce. Ugotować w lekko osolonym wrzątku (ok 10 min) Mięso umyć i pokroić w małe kawałeczki. Oprószyć pieprzem, solą i czosnkiem granulowanym. W większym garnku z grubym dnem rozgrzać łyżkę oleju i podsmażyć mięso, zalać bulionem i dodać liście laurowe, ziele angielskie i czosnek. Gotować ok 20 minut, do czasu aż mięso zacznie mięknąć. Wrzucić Bukiet jarzyn wiosenny Hortex oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotować 10-15 minut do miękkości. Dodać kluseczki i posiekaną natkę pietruszki. Zupę można zabielić śmietaną.
![Zupa zacierkowa wiosenna Zupa zacierkowa wiosenna](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-zacierkowa-wiosenna-277365.jpg)
![Zupa zacierkowa wiosenna Zupa zacierkowa wiosenna](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-zacierkowa-wiosenna-277366.jpg)
![Zupa zacierkowa wiosenna Zupa zacierkowa wiosenna](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-zacierkowa-wiosenna-277367.jpg)