dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa ze świeżych ogórków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 150
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa ze świeżych ogórków z serkiem topionym. Jest szybka i prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Polecam.

Zupa ze świeżych ogórków

Składniki:

Zupa ze świeżych ogórków

 

Sposób przygotowania:

Zupa ze świeżych ogórków

Krok 1:

Zupa ze świeżych ogórków.
Warzywa dokładnie myjemy i kroimy w drobne kawałki.

Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Ogórki dokładnie myjemy i kroimy w kostkę.

Natkę płuczemy, osuszamy i siekamy.

Krok 2:

Zupa ze świeżych ogórków.
Cebulę szklimy, a chleb smażym na chrupkie grzanki.

Z chleba odcinamy skórki. Kroimy w kostkę. Smażymy na kilku kroplach oliwy.

Cebulę i czosnek szklimy na rozgrzanej oliwie.

Krok 3:

Zupa ze świeżych ogórków.
Zupę miskujemy na głądki krem i zaprawiamy śmietaną.

Do cebuli dodajemy ogórki i natkę. Wlewamy bulion i dodajemy serek pokrojony w kostkę. Zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Gotujemy, aż ogórki zmiękną a serek się rozpuści. Zupę miksujemy.

Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do zupy. Chwilę gotujemy. Podajemy z wcześniej przygotowanymi grzankami.