Sposób przygotowania:
Zupa ze świeżych ogórkówETAP 1:
Ogórki umyć, obrać, pokroić w plastry. Cebulę obrać, posiekać.
ETAP 2:
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kosteczkę, włożyć do rondla i zalać bulionem, gotować na wolnym ogniu.
ETAP 3:
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać ogórki i je podsmażyć.
ETAP 4:
Gotowaną marchewkę pokroić w kosteczkę.
Do mięknących ziemniaków dołożyć podsmażone ogórki, ziele angielskie, liść laurowy, posiekany czosnek i pokrojoną marchewkę.
ETAP 5:
Gotować wszystko razem jeszcze kilka minut, doprawić do smaku solą, pieprzem i kwaskiem cytrynowym.
Na końcu dodać posiekany koperek.
Marika-
Magdalena88
edytaha
Dziękuję za miłe słowa :) Dla mnie to również nowość, zupełnie nie wiedziałam jakiego smaku zupy mam się spodziewać, ale na szczęście okazała się naprawdę smaczna :)
edytaha
Proponuję spróbować, smak jest ciekawy i choć delikatny, przypadł do gustu również panom :)