Sposób przygotowania:
Zupa ze szpinakiem
Na początku należy szpinak dokładnie umyć i usunąć ogonki. Następnie włożyć do garnka i dusić do miękkości we własnym sosie. W rondelku roztopić masło.Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśniety przez praskę ząbek czosnku. Składniki smażyć na małym ogniu przez 4 minuty. Po tym czasie zdjąć z ognia, po czym dodać do szpinaku.Wymieszać. Dodać pokrojonego w kostkę ziemniaka. Wszystko zalać bulionem i gotować aż ziemniak będzie miękki. Następnie do miseczki wlać zółtko, świeżo wyciśnięty sok z cytryny i dodać gałkę. Wszystko dokładnie wymieszać po czym dodać do zupy.Na koniec dodać śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Po wlaniu zupy do miski posypać startym parmezanem. Smacznego.