kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 781]

Chłodnik pomidorowo - paprykowy z mozzarellą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zapraszam na pyszny chłodnik, który przygotowałam z pomidorów i papryki z dodatkiem czosnku i mozzarelli. Polecam na obiad.

Chłodnik pomidorowo - paprykowy z mozzarellą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chłodnik pomidorowo - paprykowy z mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik pomidorowo - paprykowy z mozzarellą
Mozzarellę wyjmujemy z opakowania, przekładamy na sitko. 

Z pomidorów zdejmujemy skórkę i kroimy na mniejsze części. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Pomidory, paprykę i czosnek przekładamy do kielicha blendera i wlewamy rosół, blendujemy na gładki krem. Dosypujemy przyprawy i mieszamy. 

Mozzarellę kroimy w drobną kosteczkę. Chłodnik przelewamy do miseczek i dekorujemy mozzarellą i miętą.
Chłodnik pomidorowo - paprykowy z mozzarellą
Obrane ze skórki pomidory kroimy na kawałeczki.
Chłodnik pomidorowo - paprykowy z mozzarellą
Umytą paprykę kroimy w kostkę i czosnek kroimy w kostkę.
Chłodnik pomidorowo - paprykowy z mozzarellą
Pokrojone pomidory przekładamy do kielicha blendera.