Sposób przygotowania:
Chłodnik pomidorowo - paprykowy z mozzarellą
Mozzarellę wyjmujemy z opakowania, przekładamy na sitko.
Z pomidorów zdejmujemy skórkę i kroimy na mniejsze części. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Pomidory, paprykę i czosnek przekładamy do kielicha blendera i wlewamy rosół, blendujemy na gładki krem. Dosypujemy przyprawy i mieszamy.
Mozzarellę kroimy w drobną kosteczkę. Chłodnik przelewamy do miseczek i dekorujemy mozzarellą i miętą.
Z pomidorów zdejmujemy skórkę i kroimy na mniejsze części. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Pomidory, paprykę i czosnek przekładamy do kielicha blendera i wlewamy rosół, blendujemy na gładki krem. Dosypujemy przyprawy i mieszamy.
Mozzarellę kroimy w drobną kosteczkę. Chłodnik przelewamy do miseczek i dekorujemy mozzarellą i miętą.
danielek
kuchenny świat
SylaUla
kuchenny świat