Sposób przygotowania:
Zupa ziemniaczano - czosnkowa
Ząbki czosnku obieramy myjemy, a następnie przeciskamy przez praskę. Cebulę obieramy i myjemy pod ziemną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy. Później cebulę kroimy na drobną kostkę, a już pokrojoną podsmażamy na patelni, na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obieramy , myjemy, a następnie kroimy w kostkę. Ziemniaki również podsmażamy na patelni. Bulion warzywny gotujemy, a później dodajemy od niego podsmażoną cebulę, ziemniaki, ząbki czosnku. Do tego dodajemy również liść laurowy i ziele angielskie. Do zupy dodajemy również pokrojony w kostkę boczek. Całość gotujemy przez jakiś czas, a na koniec doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. Natkę pietruszki bardzo dokładnie myjemy, a później drobno siekamy i dodajemy do zupy.