Sposób przygotowania:
Zupa ziemniaczano-mięsna
Przygotowanie:
Wołowiną z kością zalać około 2l zimnej wody,gotować z pokrajaną cebulą i przyprawami.Do prawie miękkiej wołowiny dodać pokrajane w kostkę ziemniaki.Wyjąć mięso,oddzielić od kości,zemleć w maszynce i włożyć do zupy.Podprawić zupę mąką ziemniaczaną w zimnej wodzie,zagotować,dodać śmietanę zieleninę.Można dodać przyprawę do potraw w płynie.
Wołowiną z kością zalać około 2l zimnej wody,gotować z pokrajaną cebulą i przyprawami.Do prawie miękkiej wołowiny dodać pokrajane w kostkę ziemniaki.Wyjąć mięso,oddzielić od kości,zemleć w maszynce i włożyć do zupy.Podprawić zupę mąką ziemniaczaną w zimnej wodzie,zagotować,dodać śmietanę zieleninę.Można dodać przyprawę do potraw w płynie.