Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa ziołowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i drobno posiekaną cebulę zalać wcześniej

Zupa ziołowa

Składniki:

Zupa ziołowa

 

  • 1 l wywaru z warzyw i mięsa
  • 50 dag ziemniaków
  • cebula
  • łyżka oliwy z oliwek
  • po gałązce bazylii, rozmarynu, mięty i tymianku
  • sól
  • pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Zupa ziołowa
Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i drobno posiekaną cebulę zalać wcześniej przygotowanym wywarem i gotować, aż ziemniaki będą.miękkie. Zupę zmiksować w rondlu, doprawić solą i pieprzem, posypać posiekanymi wcześniej ziołami. Podawać z grzankami z jasnego pieczywa.

Tagi:

mięso