Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Zupka a' la kapuśniaczek ze świeżej kapu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gdy pojawia się młoda kapusta, staram się od razu przygotowywać tą zupkę.

Zupka a' la kapuśniaczek ze świeżej kapu

Składniki:

Zupka a' la kapuśniaczek ze świeżej kapu

 

 

Sposób przygotowania:

Zupka a' la kapuśniaczek ze świeżej kapu
Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy dość drobno. Przekładamy ją do garnka, zalewamy wodą, dodajemy pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy i mięso. Gotujemy. Gdy mięso będzie już ugotowane wyjmujemy je z garnka i kroimy na kawałeczki, które następnie przekładamy do kapusty. Całość gotujemy do momentu, gdy kapusta będzie miękka. Następnie przygotowujemy zasmażkę, którą dodajemy do kapusty. Całość zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec dodajemy posiekany drobniutko koperek. Podajemy z ziemniakami.