Sposób przygotowania:
Zupka jarzynowa Eli dla dzieci
Udko kurczaka umyć,zalać wodą,dodać listek laurowy,ziele angielskie,lekko posolić i gotować do miękkości. Marchewkę i pietruszkę obrać ze skórki,umyć i pokroić w drobną kostkę. Młodą cukinię umyć i odciąć końcówki. Cukinię pokroić razem ze skórką w drobną kostkę. Paprykę umyć,rozkroić,usunąć szypułkę,skórę i nasiona. Miąższ pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki i koperek umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać. Miękkiego kurczaka wyjąć z wywaru i ostudzić. Mięso obrać ze skóry,kości,pokroić i dodać do zupy. Do wywaru dodać pokrojoną paprykę,cukinię,marchewkę,pietruszkę i zagotować. Do wrzącej zupy wsypać ryż i gotować aż wszystko będzie miękkie. Mięso obrać ze skóry,kości,pokroić i dodać do zupy. Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki i koperek. Smacznego!