iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupka pieczarkowa z makaronem ryżowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybka lekka zupka z makaronem ryżowym

Zupka pieczarkowa  z makaronem ryżowym

Składniki:

Zupka pieczarkowa z makaronem ryżowym

 

  • 1/2 opakowania makaron ryżowy,
  • 20 dag pieczarki,
  • 2 szt marchewka,
  • dymka,
  • kostka rosołowa,
  • 1/2 szt por,
  • 1 łyżeczka masło,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupka pieczarkowa z makaronem ryżowym
Por myjemy osuszamy i kroimy w plasterki podsmażamy go lekko na masełku . Podlewamy 1 litrem bulionu . Dodajemy pokrojoną w słupki marchewkę .Gotujemy ok 10 min .Pieczarki obieramy z skórki i kroimy w plasterki . Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki .Dymkę myjemy osuszamy siekamy Na koniec dodajemy makaron ryżowy i posiekana dymkę . Doprawiamy pieprzem świeżo zmielonym do smaku .

Tagi:

makaron