Sposób przygotowania:
Zupka pomidorowa dla najmłodszych
1. Wodę nalewamy do garnka.
2. Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy, następnie myjemy, a później kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do garnka i gotujemy.
3. W tym czasie pomidory parzymy, ściagamy skórkę, usuwamy pestki i wrzucamy do gotującej się zupy. Gotujemy do momentu, aż warzywa staną się miękkie.
4. Po ugotowaniu dodajemy kilka listków natki pietruszki, łyżeczkę oliwy lub masła i całość miksujemy blenderem lub rozgniatamy widelce.
5. Podajemy z ryżem lub drobnym makaronem przygotowanym wg przepisu na opakowaniu.
2. Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy, następnie myjemy, a później kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do garnka i gotujemy.
3. W tym czasie pomidory parzymy, ściagamy skórkę, usuwamy pestki i wrzucamy do gotującej się zupy. Gotujemy do momentu, aż warzywa staną się miękkie.
4. Po ugotowaniu dodajemy kilka listków natki pietruszki, łyżeczkę oliwy lub masła i całość miksujemy blenderem lub rozgniatamy widelce.
5. Podajemy z ryżem lub drobnym makaronem przygotowanym wg przepisu na opakowaniu.