Sposób przygotowania:
Zupa ryżowa z kalafiorem
Mięso rosołowe dokładnie oczyszczamy i płuczemy.
Następnie wkładamy do garnka i zalewamy wodą (ok.1,5 - 2 litrów).
Doprowadzamy do zagotowania,ściągamy szumowiny wytworzone podczas gotowania. Dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę oraz przyprawy.
Po ok. 30 minutach gotowania dokładamy przepłukany zimną wodą ryż a także oczyszczone,opłukane różyczki kalafiora.
Gotujemy na niewielkim ogniu, aż wszystko zmięknie.
W razie konieczności gdyby zupa wyszła za gęsta ( co mi sie już zdarzyło) podlewamy przegotowaną wodą.
Pod koniec gotowania doprawiamy jeszcze do smaku i dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki.
Następnie wkładamy do garnka i zalewamy wodą (ok.1,5 - 2 litrów).
Doprowadzamy do zagotowania,ściągamy szumowiny wytworzone podczas gotowania. Dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę oraz przyprawy.
Po ok. 30 minutach gotowania dokładamy przepłukany zimną wodą ryż a także oczyszczone,opłukane różyczki kalafiora.
Gotujemy na niewielkim ogniu, aż wszystko zmięknie.
W razie konieczności gdyby zupa wyszła za gęsta ( co mi sie już zdarzyło) podlewamy przegotowaną wodą.
Pod koniec gotowania doprawiamy jeszcze do smaku i dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki.
gusia1000