Sposób przygotowania:
Zupka z buraczków dla najmłodszych
1. Do małego garnka wlewamy wodę.
2. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Wrzucamy do wody razem z umytym kawałkiem mięska.
3. Gotujemy na wolnym ogniu, aż warzywa staną się miękkie.
4. Jajko gotujemy na twardo we wrzątku przez 10 minut.
5. Po ugotowaniu zupkę miksujemy blenderem lub warzywa rozgniatamy widelcem.
6. Jajko kroimy w drobną kosteczkę, dorzucamy do zupki i dokładnie mieszamy.
2. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Wrzucamy do wody razem z umytym kawałkiem mięska.
3. Gotujemy na wolnym ogniu, aż warzywa staną się miękkie.
4. Jajko gotujemy na twardo we wrzątku przez 10 minut.
5. Po ugotowaniu zupkę miksujemy blenderem lub warzywa rozgniatamy widelcem.
6. Jajko kroimy w drobną kosteczkę, dorzucamy do zupki i dokładnie mieszamy.