Sposób przygotowania:
Żur z dodatkami
Do dużego garnka wlewamy wodę 2,5 litra i gotujemy.Wlewamy powoli połowę żuru z butelki, dodajemy kiełbasę oraz przyprawy.Następnie energicznie wstrząsamy butelką z żurem by się rozpuścił i dolewamy do wywaru.Cały czas mieszamy. Gotujemy. Ziemniaki obieramy,i osobno gotujemy.Następnie tłuczemy tłuczkiem. Cebulę podsmażamy na oleju. Do miseczki wkładamy porcje ziemniaków, które obsypujemy usmażoną cebulką oraz świeżym szczypiorkiem. Polewamy żurem.
![Żur z dodatkami Żur z dodatkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zur-z-dodatkami-103373.jpg)
![Żur z dodatkami Żur z dodatkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zur-z-dodatkami-103374.jpg)
![Żur z dodatkami Żur z dodatkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zur-z-dodatkami-103375.jpg)
![Żur z dodatkami Żur z dodatkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zur-z-dodatkami-103376.jpg)
magdafer
Pyza
Edward mistrz kuchni
pyza w końcu smakosz to srebrny ekspert, powinnyśmy (no przynajmniej ja) się od niego uczyć :D
bernika
Edward mistrz kuchni
oj musiał ją bardzo kochać, że po tym żurze nie uciekł