Sposób przygotowania:
Żurek z ziemniaczkami
W wodzie ugotować boczek wędzony i skrzydło indycze. Po ugotowaniu mięso i boczek wyjąc, a do wywaru dodać pokrojone warzywa oraz moczone przez noc grzyby suszone razem z wodą, w której się grzyby moczyły, pokrojone ząbki czosnku. Gdy warzywa będą miękkie dodać pokrojoną w kostkę i podsmażoną razem z cebulką kiełbasę.
Chwilę pogotować i wlać żurek. Doprowadzić do zagotowania co jakiś czas mieszając . Całość doprawić do smaku pieprzem i solą, a krótko przed końcem gotowania dodać pokrojony boczek oraz obrane mięso z indyczego skrzydła. Podawać z tłuczonymi ziemniaczkami.
Chwilę pogotować i wlać żurek. Doprowadzić do zagotowania co jakiś czas mieszając . Całość doprawić do smaku pieprzem i solą, a krótko przed końcem gotowania dodać pokrojony boczek oraz obrane mięso z indyczego skrzydła. Podawać z tłuczonymi ziemniaczkami.