Sposób przygotowania:
Żurawinowy kuskus z bakaliami
Moje danie jest proste i wyjątkowo szybkie w wykonaniu. Z łatwością zaspokoi głodomora jak i estetę.Idealnym tłem dla żurawiny w tym daniu jest kuskus i mus bananowo-jogurtowy. Dodatek bakalii i kakao dopełnia smak. Dla wzmocnienia walorów smakowych można dodać cukier trzcinowy oraz sok żurawinowy. Danie jest proste, sycące i zdrowe. Polecam wszystkim, którzy lubią szybkie, nieskomplikowane dania jednocześnie chcą wykazać się fantazją i kreatywnością. PRZYGOTOWANIE Przygotowujemy kuskus według przepisu na opakowaniu i formujemy wedle uznania. Zmiksowaną masę bananowo-jogurtową polewamy kaszkę. Dodajemy żurawinę, bakalie. Polewamy sokiem żurawinowym i posypujemy cukrem i kakao. Et voila!Ja zrobiłam w ten sposób, ale można również zmiksować żurawinę z bananem, albo dodać świeżej. Bardzo smaczne. czas przygotowania: 5 minut