Sposób przygotowania:
Żurek podany w chlebie
Do garnka wlać wodę i dodać obraną ze skórki kiełbasę i przekrojoną na pół wzdłuż. Zagotować. Od momentu zawrzenia wody gotować przez 3 minuty i wyjąć kiełbasę. Wsypać sól i ponownie zagotować. Do miseczki wlać 3 chochle wody z garnka i dokładnie rozpuścić w niej proszek zupy ( tak korzystam czasem z zupy w proszku-głównie z tego właśnie żurku i nie wstydzę się tego!). Gdy proszek będzie rozpuszczony dodać kwasek, jeszcze raz zamieszać i wlać do garnka. Zagotować. Zdjąć garnek z ognia. Obrany czosnek pokroić w cieniutkie plasterki i wrzucić do garnka. Zamieszać. Na patelnie rozgrzać olej i zeszklić na nim drobno posiekaną cebulkę. W między czasie ugotowaną podwawelską pokroić w mała kostkę. Dodać do cebuli i smażyć do zrumienienia. Przełożyć zawartość patelni do garnka i zamieszać. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać. Każde przekroić na 4 części. Żurek wlać do chlebka, włożyć 2 cząstki jajka, posypać szczypiorkiem i podawać gorące. Smacznego!
zbysiowa
monikaT83
zewa
Widzisz Moniczko Twoje fotki są coraz lepsze i piękniejsze. A tak się martwiłaś kiedy to nastąpi. Brawo !!!
kołczu
zewa napisał(a):
monikaT83
monikaT83
edytaha
Świetna fotka Moniko :)
monikaT83
MagdaMM
monikaT83