MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Żurek z chrzanem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny żurek z kiełbasą i chrzanem.

Żurek z chrzanem. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żurek z chrzanem.

 

  • 15g żurek - gotowy w torebce
  • 150g kiełbasy śląskiej
  • 1 czosnek
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżeczki chrzanu- gotowego
  • sól. pieprz

Sposób przygotowania:

Żurek z chrzanem.
Do garnka wlewamy 1l wody i wsypujemy żurek, dokładnie mieszamy do momentu rozpuszczenia się proszku, następnie dodajemy obieramy czosnek przekrojony na pół.Wszystko gotujemy przez 10 minut.Na patelnię wlewamy olej i smażymy po 5 minut z każdej strony kiełbasę pokrojona w plasterki.Usmażoną przekładamy do gotowego żurku i dodajemy chrzan. Wszystko mieszamy i podajemy gorący.
Żurek z chrzanem.
Biełbasę kroimy w plasterki i smazymy na oleju po 5 minut z każdej strony.
Żurek z chrzanem.
Zurek wsypujemy do garnka z woda i dodajemy czosnek.