Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Żurek z grzybkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny i szybki żurek z grzybkami

Żurek z grzybkami

Składniki:

Żurek z grzybkami

 

  • 1/3 butelki żurku naturalnego
  • 2 torebki barszczu białego
  • 1 żurku z grzybami
  • 5dag grzybów suszonych
  • vegeta
  • 1 kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Żurek z grzybkami
Zagotować 2 litry wody , wrzucić kostkę rosołową , dodać Vegetę. Suszone grzyby opłukać, wrzucić do innego garnka zalać wodą i gotować na małym ogniu. Żur naturalny rozcieńczyć w niewielkiej ilości wody i wlać do gotującej się wody. Potem rozpuścić żurek z grzybami i 1 barszcz biały i wlać do gotującego się żurku. Następnie dodać ugotowane grzyby i troszkę wywaru z grzybów, rozpuścić drugi barszcz biały w małej śmietanie do zup i wlać do całości. Przykręcić płomień aby żurek się nie zagotował.