Sposób przygotowania:
Zwijana meksykańska tortilla
Ciasto: Mąkę mieszam z solą i smalcem, po czym stopniowo dolewam ciepłej wody, aby ciasto miało konsystencję ciasta na makaron. Szybko zagniatam, porcjuję na małe kawałki. Następnie każdy rozwałkowuję. Smażę na suchej patelni i przewracam. Układam placki jeden na drugim. Nadzienie: Kukurydzę i fasolkę odsączam na sitku. Ogórek ścieram na tarce o dużych oczkach. Umyte pomidory kroję w kosteczkę, tak samo robię z papryką. Kapustę pekińska szatkuję drobno. Filety kroję w krótkie paseczki, posypuję przyprawami i smażę na złoto na patelni z odrobiną oleju. Sos:Składniki łączę w miseczce. Przyprawiam do smaku. Usmażone placki podgrzewam w mikrofalówce albo w piekarniku, jeśli wystygły przez kilka minut, żeby były ciepłe, nakładam warzywa i mięso, polewam sosem, posypuję szczypiorkiem i zawijam w rulony, uważając, aby nadzienie nie wypadło. Smacznego !!!