Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zwijaniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ciekawie podana pierś indycza

Zwijaniec

Składniki:

Zwijaniec

 

  • 1 pierś indycza
  • kilka plastrów sera
  • 30 dag pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 1 por
  • mieszanka dobrych przypraw

Sposób przygotowania:

Zwijaniec
Pierś indyka pokroić wzdłuż na plastry, delikatnie rozbić. Następnie natrzeć przyprawami cały plaster, na to kładziemy plastry sera, posiekane i oczyszczone pieczarki, posiekano drobno cebulę i pora. wszystko zwijamy w roladę. Można owinąć nitką. Wkładamy mięso do rękawa do pieczenia, zawiązujemy na obu końcach, wkładamy do piekarnika i pieczemy ta złoty kolor. Podajemy pokrojone w plastry.