Sposób przygotowania:
Zwykłe kruche ciasteczka
Margarynę posiekać z cukrem, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, jajka oraz śmietanę, szybko zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce.
Na stolnicy tylko delikatnie wysypanej mąką rozwałkować ciasto i foremką wyciąć ciasteczka, ułożyć je na natłuszczonej blaszce.
Piec do zrumienienia temp. 180st.
Ja piekłam je zaraz po robieniu torta z którego zostało mi troszkę kremu więc część ciastek przełożyłam kremem i polałam polewą, ale cała reszt była tylko posypana cukrem pudrem.
Na stolnicy tylko delikatnie wysypanej mąką rozwałkować ciasto i foremką wyciąć ciasteczka, ułożyć je na natłuszczonej blaszce.
Piec do zrumienienia temp. 180st.
Ja piekłam je zaraz po robieniu torta z którego zostało mi troszkę kremu więc część ciastek przełożyłam kremem i polałam polewą, ale cała reszt była tylko posypana cukrem pudrem.
edytaha