Sposób przygotowania:
Zwykły obiad
Marchew obieramy, myjemy i kroimy ją w krążki lub kosteczkę. Zalewamy wodą dodając soli i szczyptę cukru. Gotujemy aż stanie się miękka. Kiedy marchew się gotuje możemy w tym czasie obrać ziemniaki i wstawić je w osolonej wodzie również do czasu aż się staną miękkie. Następnie myjemy pierś z kurczaka pod zimną wodą i wycieramy ręcznikiem papierowym. Potem należy ją pokroić wzdłuż, aby uzyskać "płaty", z których będą kotlety. Każdy płat rozbijamy tłuczkiem- najlepiej przez folie, żeby uniknąć bałaganu od rozpryskanego kurczaka. Każdy rozbity kotlet należą przyprawić z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Następną rzeczą jest zrobienie panierki. Należy obtoczyć kotlety w mące, potem w jajku rozmąconym z dodatkiem mleka i na końcu w bułce tartej. Aby uzyskać efekt grubej i chrupiącej panierki należy te 3 rzeczy powtórzyć, czyli jeszcze raz obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Następnie smażymy nasze kotlety na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym. Kiedy skończymy smażyć kotlety to w tym czasie zdążą nam się ugotować ziemniaki i marchew :) Ziemniaki posypujemy koperkiem.