Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

3 bit na biszkopcie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

słodziutkie i smaczne ciasto

3 bit na biszkopcie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

3 bit na biszkopcie

  • Biszkopt ciemny

  • Masa kremowa:
  • 1 kostka masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 budyń waniliowy
  • 2 szklanki mleka

  • Krem śmietanowy:
  • 3 śmietany 30% (250ml)
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 2 opakowania śmietan-fixu

  • Dodatkowo
  • 5 opakowań herbatników
  • 2 puszki kremu krówkowego
  • 1 tabliczka czekolady mlecznej

Sposób przygotowania:

3 bit na biszkopcie

Upiec biszkopt ciemny i ostudzić. Wyłożyć krem krówkowy i rozsmarować. Następnie ułożyć herbatniki i na chwilkę odstawić. Budyń zagotować na mleku i ostudzić. Masło dokładnie zmiksować z cukrem pudrem na puch. Dodawać po jednej łyżce budyniu ciągle miksując. Na herbatniki rozsmarować masę kremową i ponownie ułożyć herbatniki. Śmietany 30% ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem na puch. Krem śmietanowy wyłożyć szprycą cukierniczą lub rozsmarować. Czekoladę starkować i posypać na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki do schodzenia.