3 bit na biszkopcie

Z kremem « poprzedni | następny »
Marta1986 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 711
zdjęcia: 1 z 5
3 bit na biszkopcie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

słodziutkie i smaczne ciasto


trudność: łatwe
czas:

3 bit na biszkopcie - SKŁADNIKI:

  • Biszkopt ciemny
  • Masa kremowa:
  • 1 kostka masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 budyń waniliowy
  • 2 szklanki mleka
  • Krem śmietanowy:
  • 3 śmietany 30% (250ml)
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 2 opakowania śmietan-fixu
  • Dodatkowo
  • 5 opakowań herbatników
  • 2 puszki kremu krówkowego
  • 1 tabliczka czekolady mlecznej

3 bit na biszkopcie - PRZYGOTOWANIE:

Upiec biszkopt ciemny i ostudzić. Wyłożyć krem krówkowy i rozsmarować. Następnie ułożyć herbatniki i na chwilkę odstawić. Budyń zagotować na mleku i ostudzić. Masło dokładnie zmiksować z cukrem pudrem na puch. Dodawać po jednej łyżce budyniu ciągle miksując. Na herbatniki rozsmarować masę kremową i ponownie ułożyć herbatniki. Śmietany 30% ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem na puch. Krem śmietanowy wyłożyć szprycą cukierniczą lub rozsmarować. Czekoladę starkować i posypać na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki do schodzenia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do 3 bit na biszkopcie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z kremem
Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Ciasto Bawole oczy Ciasto czekoladowe
Limonkowy torcik z kiwi Ciasto dyniowe z kremem budyniowym Maślankowo-brzoskwiniowa kostka
Tarta makowo- pomarańczowa Dyniowa karpatka Ciasto kajmakowo-makowe z jabłkami
Ciasto z prince polo Kostka cappuccino z rumem i rodzynkami Miodownik z orzechami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane