motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Ala flaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ala flaczki drobiowe na wywarze warzywnym

Ala flaczki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ala flaczki

 

  • 1/2 kurczaka
  • skrzydło z indyka
  • 2 marchewki
  • seler
  • pietruszka
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki majeranku

 

 

Sposób przygotowania:

Ala flaczki
Umyte mięsa zalewamy 2 litrami wody i doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie obieramy przygotowane jarzyny i dodajemy do mięsa, doprawiamy do smaku oraz dodajemy dwie łyżeczki majeranku. Gotujemy na małym ogniu ok 1 godziny. Wyciągamy mięso i jarzyny. Mięso oddzielamy od kości i dzielimy na małe kawałki. Dodajemy do ugotowanego wywaru. Ewentualnie doprawiamy do smaku.
Ala flaczki
Etap 1 Z mięsa drobiowego i jarzyn gotujemy wywar
Ala flaczki
Etap 2 Ugotowane mięso dzielimy na mniejsze kawałki
Ala flaczki
Etap 3 Pokrojone mięso dodajemy do wywaru