monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1247]

Azjatycka zupa w polskim stylu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Oto moja kolejna zupka dla dbających o linie, zapraszam:)

Azjatycka zupa w polskim stylu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Azjatycka zupa w polskim stylu

 

  • 160 g pekinki
  • 1 marchewka
  • 50 g czerwonej papryki
  • 2 pieczarki
  • 2 łyżki pędów bambusa ze słoika
  • 100 g fasoli szparagowej mrożonej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 1 łyżeczka sosu sojowego

Sposób przygotowania:

Azjatycka zupa w polskim stylu
Warzywa umyć, osuszyć i te które należy sprawić zrobić to. Pekinkę pokroić w cienkie piórka i przełożyć do garnka. Dodać paprykę pokrojona w paseczki o długości około 1,5 cm. Marchewkę pokroić w cieniutkie plasterki. Dodać do garnka. Pieczarki pokroić w pasterki i razem z ząbkiem czosnku ( zetrzeć go na małych oczkach) włożyć do garnka.Pędy bambusa odsączyć z zalewy i drobno pokroić. Warzywa zalać litrem wody i postawić na ogień. Zagotować i gotować do momentu aż warzywa będą na wpół miękkie. Następnie dodać fasolkę szparagową i gotować zupę do miękkości warzyw. Zdjąć z ognia, doprawić solą, imbirem i sosem sojowym. Przed podaniem posypać natką. Smacznego! * porcja na dwa dni dla jednej osoby
Azjatycka zupa w polskim stylu
pekinkę pokroić w piórka a paprykę w paseczki
Azjatycka zupa w polskim stylu
dodać drobno pokrojona marchewkę i pieczarki
Azjatycka zupa w polskim stylu
pędy bambusa pokroić na drobno

Tagi:

sosy