Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Babeczki kakaowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Takie babeczki możemy przygotować jeszcze z kawałkami czekolady lub dowolnymi owocami, babeczki do kawy

Babeczki kakaowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki kakaowe

 

  • 1 łyżka kako
  • 1 szkl mąka
  • 0,5 szkl mleko
  • 2 łyżki dżemu wiśniowego
  • szczypta soli
  • 1 szt jajko
  • 0,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 0,5 szkl cukier
  • 1 kieliszek olej
  • polewa
  • 1 opak polewa gotowa
  • tarte migdały do posypki

Sposób przygotowania:

Babeczki kakaowe
Przygotować suche i mokre składniki. Wymieszać w misce kakao, mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Następnie mieszamy mokre składniki jajko, olej, dżem i mleko. Do mokrych składników dodać po łyżce sypkie składniki, zmiksować. Gotowym ciastem napełniać do połowy foremki silikonowe. Nagrzać piekarnik do 180 stop. Włożyć foremki z ciastem do piekarnika, piec przez 25 minut. Upieczone i ostudzone babeczki polać polewą czekoladową i posypać tartymi migdałami
Babeczki kakaowe
Mokre składniki mieszamy dodając składniki sypkie
Babeczki kakaowe
Składniki suche i mokre dokładnie wymieszać
Babeczki kakaowe
Wymieszane ciasto przelać do foremek i włożyć do piekarnika
Babeczki kakaowe
Babeczki upieczone i ostudzone zostaną oblane polewą czekoladową

Tagi:

jajko tarta jajka