szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Babeczki z budyniem 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Babeczki kakaowe z budyniem śmietankowym.

Babeczki z budyniem 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki z budyniem 4

 

  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki mleka 1,5 %
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mleka 3,2 %
  • budyń śmietankowy
  • 2 łyżeczki kakao
  • łyżka śmietany
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki oleju
  • 100 g cukru

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z budyniem 4
W garnku gotujemy szklankę mleka, a w pozostałej 1/2 szklanki mieszamy budyń. Budyń wlewamy do gotującego się mleka, mieszamy i gotujemy jeszcze chwilkę aż zgęstnieje. Budyń zostawiamy do ostudzenia. Mąkę mieszamy z kakao, cukrem i proszkiem do pieczenia. Osobno mieszamy jajka z mlekiem 3,2%, olejem i śmietaną. Do składników suchych dodajemy wymieszane składniki mokre i całość mieszamy do połączenia składników. Do papilotek lub foremek nakłądamy łyżkę ciasta, na to łyżeczkę budyniu i przykrywamy budyń kolejną łyżką ciasta. Wkłądamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy ok 25 minut.
Babeczki z budyniem 4
Podstawowe skłądniki to mąka mleko kakao i budyń
Babeczki z budyniem 4
Gotujemy i studzimy budyń ora zprzygotowujemy ciasto
Babeczki z budyniem 4
Do papilotek nakłdamy ciasto następnie budyń i przykrywamy ciastem
Babeczki z budyniem 4
Przygotowane babeczki wkłądamy do rozgrzanego piekarnika

Tagi:

jajko jajka