Strona główna Babka Majonezowa......))

Babka Majonezowa......))

Ciasta, Babki « poprzedni | następny »
ewala

Szef Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 1
Babka Majonezowa......))
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 8

I to jest dopiero baba.....))


trudność: łatwe
czas:

Babka Majonezowa......)) - SKŁADNIKI:

  • 4 jajka,
  • szklanka cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 0,5 szklanki mąki pszennej,
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki majonezu,
  • aromat śmietankowy( ja robiłam bez)
  • Kakao;

Babka Majonezowa......)) - PRZYGOTOWANIE:

Jajka ubić z cukrem i potem dodać majonez i wymieszać delikatnie łyżką drewnianą, potem dodać mąkę, proszek i aromat i dokładnie wymieszać. Ja zostawiam kilka łyżek ciasta i dodaje do niego 2 łyżki kakao:) a można też zrobić jednokolorową bez kakao:)
Piec około 50 min w 200-180 stopni......................

Babka jest bardzo smaczna ,szybka i łatwa w robieniu.......


Przepis dostałam od Koleżanki-Ani z Garnka........


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka Majonezowa......)) (strona 1 z 1)  
jovi

jovi

2010-06-12 20:38
Robię różne babki, ale z majonezem jeszcze nie próbowałam! Ciekawa jestem efektu! 5:)
Skomentuj
Oceń:
0
ewala

ewala

2010-06-12 20:46
Majonez jest jako tłuszcz......Ale wcale go nie czuć w cieście....))))
Skomentuj
Oceń:
0
eli_555

eli_555

2010-06-12 20:57
Też piekłam babkę z majonezem i jest pyszna.5
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka

2010-06-12 21:13
No niezle, pieknie wyrosla, ja tez takiej, jeszcze nie robilam, wrzucam do ulubionych, bo wlasnie nasunal mi sie ciekawy pomysl... :)
Skomentuj
Oceń:
0
wedith1

wedith1

2010-06-12 21:39
Mnie też się podoba !!!!
Skomentuj
Oceń:
0
Jojo

Jojo

2010-06-13 15:17
Ladna babeczka. Zaskakujace z tym majonezem :)
Skomentuj
Oceń:
0
Wiks

Wiks

2011-01-23 14:26
Niedawno słyszałam o tej babce (same dobre rzeczy oczywiście:)), a tu dzisiaj - o proszę - przypadkiem natknęłam się na ten przepis. Na pewno niedługo wypróbuję, do ulubionych :)
Skomentuj
Oceń:
0
marietta

marietta

2010-06-12 20:30
A właściwie dlaczego dać majonez do ciasta?
Skomentuj
Oceń:
0
ewala

ewala

2011-03-11 07:42
marietta napisał(a):

A właściwie dlaczego dać majonez do ciasta?



Majonez Dodaję ponieważ on zastępuje tłuszcz.....A babka nie jest wtedy sucha....:))
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Sernik na zimno warstwowy Ciasto Królowa Śniegu Babka cytrynowa
Sernik drożdżowy z makiem Torcik fasolowy z bitą śmietaną Ptasie mleczko toffi
Zawijane bułeczki cynamonowe z sosem karmelowym Chałka z czekoladą i kruszonką Sernik z bananowym shake i pianką milky way
Serniczek z delikatnym posmakiem owoców borówki Sernik kawowy na herbatnikach Piernik świąteczny

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane