Strona główna Babka Majonezowa......))

Babka Majonezowa......))

Ciasta, Babki « poprzedni | następny »
ewala - Przepis na: Babka Majonezowa......)) offline

Szef Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Babka Majonezowa......))
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 8

I to jest dopiero baba.....))


trudność: łatwe
czas:

Babka Majonezowa......)) - SKŁADNIKI:

  • 4 jajka,
  • szklanka cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 0,5 szklanki mąki pszennej,
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki majonezu,
  • aromat śmietankowy( ja robiłam bez)
  • Kakao;

Babka Majonezowa......)) - PRZYGOTOWANIE:

Jajka ubić z cukrem i potem dodać majonez i wymieszać delikatnie łyżką drewnianą, potem dodać mąkę, proszek i aromat i dokładnie wymieszać. Ja zostawiam kilka łyżek ciasta i dodaje do niego 2 łyżki kakao:) a można też zrobić jednokolorową bez kakao:)
Piec około 50 min w 200-180 stopni......................

Babka jest bardzo smaczna ,szybka i łatwa w robieniu.......


Przepis dostałam od Koleżanki-Ani z Garnka........


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka Majonezowa......)) (strona 1 z 1)  
jovi

jovi
offline

2010-06-12 20:38
Robię różne babki, ale z majonezem jeszcze nie próbowałam! Ciekawa jestem efektu! 5:)
Skomentuj
Oceń:
0
ewala

ewala
offline

2010-06-12 20:46
Majonez jest jako tłuszcz......Ale wcale go nie czuć w cieście....))))
Skomentuj
Oceń:
0
eli_555

eli_555
offline

2010-06-12 20:57
Też piekłam babkę z majonezem i jest pyszna.5
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka
offline

2010-06-12 21:13
No niezle, pieknie wyrosla, ja tez takiej, jeszcze nie robilam, wrzucam do ulubionych, bo wlasnie nasunal mi sie ciekawy pomysl... :)
Skomentuj
Oceń:
0
wedith1

wedith1
offline

2010-06-12 21:39
Mnie też się podoba !!!!
Skomentuj
Oceń:
0
Jojo

Jojo
offline

2010-06-13 15:17
Ladna babeczka. Zaskakujace z tym majonezem :)
Skomentuj
Oceń:
0
Wiks

Wiks
offline

2011-01-23 14:26
Niedawno słyszałam o tej babce (same dobre rzeczy oczywiście:)), a tu dzisiaj - o proszę - przypadkiem natknęłam się na ten przepis. Na pewno niedługo wypróbuję, do ulubionych :)
Skomentuj
Oceń:
0
marietta

marietta
offline

2010-06-12 20:30
A właściwie dlaczego dać majonez do ciasta?
Skomentuj
Oceń:
0
ewala

ewala
offline

2011-03-11 07:42
marietta napisał(a):

A właściwie dlaczego dać majonez do ciasta?



Majonez Dodaję ponieważ on zastępuje tłuszcz.....A babka nie jest wtedy sucha....:))
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Ciasto z morelami Ważone ciasto ze śliwkami Ciasto drożdżowe z porzeczkami i czekoladą
Porzeczka pod kruszonką Tarta jagodowa z truskawkami Mini tarty z malinami i kremem z białej czekolady
Ciasto czekoladowo-cytrynowe Beza z frużeliną porzeczkową Ciasto z budyniową pianką i porzeczkami
Poziomkowa babka z żółtymi malinami Sernik z czerwoną porzeczką Malinowa tarta na kokosowym spodzie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane