ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Babka wiśniowo orzechowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo proste, szybkie i smaczne ciasto.

Babka wiśniowo orzechowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babka wiśniowo orzechowa

 

Sposób przygotowania:

Babka wiśniowo orzechowa
Margarynę utrzeć razem z cukrem. Dodać żółtka i całość zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy. Do ciasta dodać również przesianą mąkę pszenną, kisiel, proszek do pieczenia i orzaechy. Całość zmiksować. Formę z kominkiem posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Przełożyć ciasto. Piec około 45 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Babka wiśniowo orzechowa
Do zmiksowanej margaryny z cukrem i żółtkami dodać ubitą pianę i pozostałe składniki.
Babka wiśniowo orzechowa
Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy z kominkiem.
Babka wiśniowo orzechowa
Ciasto piec około 45 minut w 180 stopniach.

Tagi:

jajko jajka