agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

bakłażan faszerowany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

według tego przepisu bakłażan nigdy nie będzie suchy:)

bakłażan faszerowany Więcej zdjęć (3)

Składniki:

bakłażan faszerowany

 

Sposób przygotowania:

bakłażan faszerowany
bakłażan w kuchni libańskie występuje pod wieloma postaciami, pieczony, smażony, jako pasta a nawet chipsy z bakłażana. mój będzie dzisiaj nadziewany:) przekrojonego baklażana oczyszczamy , solimy i pozostawiamy na ok 30 minut. pomidory i pieczarki kroimy w kostkę, koperek siekamy. miaszamy składniki z mięsem mielonym. bakłażana opłukujemy z soli, osuszamy i nadziewamy przygotowanym farszem. przekładamy do żaroodpornego naczynia i zalewamy sosem pomidorowym. zapiekamy 45 minut w temp 180 stopni. smacznego:)
bakłażan faszerowany
bakłażan ma orientalny smak, źle przyrządzony będzie gorzki i gumowaty
bakłażan faszerowany
bakłażan ma orientalny smak, źle przyrządzony będzie gorzki i gumowaty