krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Barszcz biały z chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobry barszcz ale w inny sposób robiony

Barszcz biały z chrzanem

Składniki:

Barszcz biały z chrzanem

 

  • 1 Barszcz biały WINIARY
  • 3 białe kiełbaski (250 g)
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 6 pieczarek
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • ocet lub sok cytryny

Sposób przygotowania:

Barszcz biały z chrzanem
Kiełbaski pokroić w plasterki. Warzywa i pieczarki oczyścić. Warzywa pokroić w słupki, pieczarki w plasterki. Całość podsmażyć na oleju. Biały barszcz rozprowadzić w 1 l wody, dodać do niego kiełbasę i podsmażone warzywa, doprowadzić do wrzenia i gotować razem przez około 5 minut.
Dodać również chrzan, śmietanę i natkę pietruszki. Doprawić octem lub sokiem z cytryny.