ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Barszcz z czerwoną cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nowa odsłona tradycyjnej zupy

Barszcz z czerwoną cebulą

Składniki:

Barszcz z czerwoną cebulą

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz z czerwoną cebulą
Buraki myjemy i kroimy w słupki. Cebulę kroimy w krążki, wrzucamy ją na patelnię z rozgrzaną oliwą. Smażymy ją około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie na patelnię wyciskamy czosnek. Mieszamy, i smażymy kolejne parę minut. Przygotowujemy bulion z kostek rosołowych. Do gorącego bulionu wkładamy buraki. Gotujemy je w rosole aż zmiękną. Wtedy wlewamy ocet i dokładamy cebulę. Gotujemy wszystko przez chwilę. Doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Na talerze wykładamy gotowane ziemniaki (potłuczone bądź w całości) i polewamy przygotowaną wcześniej zupą. Smacznego.

Tagi:

buraki