Biszkopt na roladę

Biszkopty « poprzedni | następny »
dayzi

Srebrny Ekspert
Przepisy: 767
zdjęcia: 1 z 4
Biszkopt na roladę
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Prosty przepis na pyszny biszkopt, niezbędny do sporządzenia rolady.


trudność: łatwe
czas:

Biszkopt na roladę - SKŁADNIKI:

Biszkopt na roladę - PRZYGOTOWANIE:

Jajka myjemy. Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy je na sztywną ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy z cukrem, do momentu, aż staną się jaśniejsze. Następnie dodajemy stopniową przesianę i wymieszanę mąki z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy pianę z białek. Wszystko dokładnie mieszamy. Biszkopt pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 10 - 15 minut. Układamy ciepły na ściereczce i rolujemy wraz ze ściereczką, a następnie odstawiamy do wystygnięcia. Gotowy biszkopt przekładamy ulubionym kremem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biszkopt na roladę  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Ciasto Królowa Śniegu Biszkopt z masą kawową Ciasto z budyniem malinowym
Rolada śmietankowa Rolada z masą kefirową Ciasto Kubuś wg kasienki
Ciasto Bawole oczy Ciasto czekoladowe Roladki kaczuszki
Zwariowany przekładaniec Ciasto dyniowe pszenno-żytnie z polewą Kakaowe ciasto z masą serkową

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane