Biszkopt na roladę

Biszkopty « poprzedni | następny »
dayzi - Przepis na: Biszkopt na roladę offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 737
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Biszkopt na roladę
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Prosty przepis na pyszny biszkopt, niezbędny do sporządzenia rolady.


trudność: łatwe
czas:

Biszkopt na roladę - SKŁADNIKI:

Biszkopt na roladę - PRZYGOTOWANIE:

Jajka myjemy. Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy je na sztywną ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy z cukrem, do momentu, aż staną się jaśniejsze. Następnie dodajemy stopniową przesianę i wymieszanę mąki z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy pianę z białek. Wszystko dokładnie mieszamy. Biszkopt pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 10 - 15 minut. Układamy ciepły na ściereczce i rolujemy wraz ze ściereczką, a następnie odstawiamy do wystygnięcia. Gotowy biszkopt przekładamy ulubionym kremem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biszkopt na roladę  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Kokosowy deser z kefirem Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną Roladka z surową masą jabłeczną
Serowe ciasto z brzoskwiniami Duuuży Michałek Zebra z brzoskwiniami
Rolada biszkoptowa z jabłkami od Zbysiowej Sernik ze śliwkami Rolada z brzoskwiniami
Ciasto Kinder Pingui Sernik na zimno Sernik składany

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane