Biszkopt na roladę

Biszkopty « poprzedni | następny »
dayzi

Srebrny Ekspert
Przepisy: 800
zdjęcia: 1 z 4
Biszkopt na roladę
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Prosty przepis na pyszny biszkopt, niezbędny do sporządzenia rolady.


trudność: łatwe
czas:

Biszkopt na roladę - SKŁADNIKI:

Biszkopt na roladę - PRZYGOTOWANIE:

Jajka myjemy. Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy je na sztywną ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy z cukrem, do momentu, aż staną się jaśniejsze. Następnie dodajemy stopniową przesianę i wymieszanę mąki z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy pianę z białek. Wszystko dokładnie mieszamy. Biszkopt pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 10 - 15 minut. Układamy ciepły na ściereczce i rolujemy wraz ze ściereczką, a następnie odstawiamy do wystygnięcia. Gotowy biszkopt przekładamy ulubionym kremem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biszkopt na roladę  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Ciasto z masą orzechową i makowa Pyszny Cytruskowiec Galaretkowiec na biszkopcie
Kostka malinowa Ciasto Barbórkowe Ciasto Metrowiec
Przepyszny kawowiec  Najlepszy sernik owocowy Słonecznikowiec
Biszkopt z malinowa pianką Kremowiec z bananami Ciasto Usta Adama

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane