Biszkopt na roladę

Biszkopty « poprzedni | następny »
dayzi

Srebrny Ekspert
Przepisy: 805
zdjęcia: 1 z 4
Biszkopt na roladę
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Prosty przepis na pyszny biszkopt, niezbędny do sporządzenia rolady.


trudność: łatwe
czas:

Biszkopt na roladę - SKŁADNIKI:

Biszkopt na roladę - PRZYGOTOWANIE:

Jajka myjemy. Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy je na sztywną ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy z cukrem, do momentu, aż staną się jaśniejsze. Następnie dodajemy stopniową przesianę i wymieszanę mąki z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy pianę z białek. Wszystko dokładnie mieszamy. Biszkopt pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 10 - 15 minut. Układamy ciepły na ściereczce i rolujemy wraz ze ściereczką, a następnie odstawiamy do wystygnięcia. Gotowy biszkopt przekładamy ulubionym kremem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biszkopt na roladę  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Torcik niebo i ziemia Ciasto lekki puch  Przekładaniec Agi
Tort warstwowy piernikowo-pomarańczowy Biszkopt z jabłkami i galaretką Biszkopt z jabłkami i kokosem
Rolada czekoladowa z prażonym słonecznikiem Mini torciki à la Sacher Tort orzechowy na moje 30 urodziny
Wuzetka z twarogiem Ciasto torcikowe Ciasto łaciate  na oleju

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane