mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Bitki wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mięso z tego przepisu wychodzi niezwykle mięciutkie, bardzo smaczne, dodatkowym plusem jest sosik, jaki powstaje podczas duszenia schabu

Bitki wieprzowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bitki wieprzowe

 

 

Sposób przygotowania:

Bitki wieprzowe
Schab pociąć na kotlety. Rozbić tłuczkiem (jak na schabowe). Posypać solą i pieprzem. Każdy kotlet obtoczyć w mące. Usmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni. Włożyć pokrojoną w plastry cebulę. Zeszklić. Włożyć na patelnię mięso. Podlać wodą (można bulionem). Dodać ziel angielskie, pieprz i listek laurowy. Dusić pod przykryciem ok. 30 minut. Pod koniec doprawić solą i pieprzem. Sos zagęścić mąką.
Bitki wieprzowe
Etap 1
Bitki wieprzowe
Etap 2
Bitki wieprzowe
Etap 3
Bitki wieprzowe
Etap 4

Tagi:

schab