Bitki z szynki w sosie

Szynka, Sosy « poprzedni | następny »
Beatris - Przepis na: Bitki z szynki w sosie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1555
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Bitki z szynki w sosie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Proste i szybkie w przygotowaniu bitki z wieprzowej szynki w sosie serowo-śmietanowym.


trudność: łatwe
czas:

Bitki z szynki w sosie - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg wieprzowej szynki
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1/2 cebuli
  • 100 g serka topionego ze szczypiorkiem
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki

Bitki z szynki w sosie - PRZYGOTOWANIE:

Szynkę pokroić na 8 małych plasterków. Każdy cienko rozbić tłuczkiem. Mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem, zrumienić z obu stron. Mięso zdjąć na talerz. Cebulę pokroić w kostkę, lekko zrumienić na tłuszczu po smażeniu mięsa. Do cebuli dodać serek topiony, chwilkę podsmażać. Dodać szklankę wody. Gotować tak długo, aż serek się roztopi. Do sosu włożyć zrumienione mięso i wlać śmietanę. Ponownie doprowadzić do wrzenia. W razie potrzeby sos doprawić do smaku odrobiną soli lub przyprawy uniwersalnej.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bitki z szynki w sosie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szynka
Szynka peklowana z szynkowara Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą
Pieczona szynka Rolada wieprzowa XXL Szynka w miodowej glazurze
Szynka długo marynowana Szynka nadziewana kiełbaską Pulpeciki mięsno- ryżowe
Szynka domowa z czerwoną czubricą Leczo z pulpetami  i suszonymi jabłkami Szynka pieczona w marynacie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane