Bitki z szynki w sosie

Szynka, Sosy « poprzedni | następny »
Beatris

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1701
zdjęcia: 1 z 5
Bitki z szynki w sosie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Proste i szybkie w przygotowaniu bitki z wieprzowej szynki w sosie serowo-śmietanowym.


trudność: łatwe
czas:

Bitki z szynki w sosie - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg wieprzowej szynki
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1/2 cebuli
  • 100 g serka topionego ze szczypiorkiem
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki

Bitki z szynki w sosie - PRZYGOTOWANIE:

Szynkę pokroić na 8 małych plasterków. Każdy cienko rozbić tłuczkiem. Mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem, zrumienić z obu stron. Mięso zdjąć na talerz. Cebulę pokroić w kostkę, lekko zrumienić na tłuszczu po smażeniu mięsa. Do cebuli dodać serek topiony, chwilkę podsmażać. Dodać szklankę wody. Gotować tak długo, aż serek się roztopi. Do sosu włożyć zrumienione mięso i wlać śmietanę. Ponownie doprowadzić do wrzenia. W razie potrzeby sos doprawić do smaku odrobiną soli lub przyprawy uniwersalnej.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bitki z szynki w sosie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szynka
Szynka pieczona w rękawie Klops z jajkami i polędwicą Szynka pieczona w harissie
Duszona szynka w sosie Winny gulasz z grzybami Szynka w czosnku i majeranku otulona warzywami
Szynka w czosnku i ziołach na kanapki Ragoût miesno-warzywne Aromatyczna szynka
Pikantny gulasz w bułce Kapuśniaczek z szynkową wkładką Roladki wieprzowe z brokułem i papryką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane