krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Bób z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Bób z boczkiem

Składniki:

Bób z boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Bób z boczkiem
Otworzyć puszki, odcedzić bób z zalewy. Obraną cebulę opłukać, pokrajać w kostkę i poddusić z dodatkiem oleju. Gdy zacznie nabierać złotawej barwy, dodać pokrojony w drobne paski boczek, wymieszać, dusić jeszcze przez kilka minut, po czym dodać obraną ze skórki i pokrojoną w plaserki kiełbasę i podlać rosołem. Dodać następnie bób, zagotować, odstawić i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową potrawę wyłożyć na ogrzany półmisek, posypać posiekaną pietruszką.

Tagi:

kielbasa bób