monwys28

monwys28

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Boczek z szynkowaru 3

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Znakomita wędlina na kanapki. Nawet mój syn 5 letni wcina taką wędlinkę ze smakiem

Boczek z szynkowaru 3

Składniki:

Boczek z szynkowaru 3

 

Sposób przygotowania:

Boczek z szynkowaru 3
Boczek myjemy i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Następnie mięso mielone przekładamy do miski solimy pieprzymy i wyciskamy 2 ząbki czosnku wszystko wyrabiamy jak na kotlety mielone i dodajemy jedną łyżkę żelatyny( sypkiej). Boczek solimy i pieprzymy z obu stron. Na boczek wykładamy mięso mielone i rolujemy wkładamy do szynkowaru do woreczka, zamykamy i odkładamy do lodówki na ok 12h. Po upływie 12 h szynkowar wstawiamy do wody o temperaturze 80C i gotujemy ok 3h.Po gotowaniu studzimy szynkowar(nie wyjmujemy mięsa) i wstawiamy do lodówki na następne 12h.